


Inden vinterferien bagte 4.a fastelavnsboller. Det var en stor succes. Der er blevet spurgt til opskriften og her er den:
Fastelavnsboller - 12 stk.
Du skal bruge til dejen:
• 100 g smør
• 3 dl mælk
• 50 g gær
• 3 spsk sukker
• ½ tsk groft salt
• 525 g hvedemel
Fyld:
1 tsk. Nutella pr bolle eller
1 tsk. syltetøj pr bolle eller
1 tsk. creme pr bolle
Sådan gør du:
Smelt smørret i en gryde og tilsæt mælken. Hæld blandingen i en skål og rør gæren ud heri. Tilsæt de øvrige ingredienser (hold lidt mel tilbage).
Slå dejen godt sammen med en grydeske og ælt den igennem på bordet. Dæk skålen til, og stil dejen til hævning et lunt sted i ca. ½ time. Tag dejen ud på et meldrysset bord og ælt den godt igennem. Tilsæt evt. resten af melet.
Del dejen i 12 stykker og form dem til boller. Tryk bollerne lidt flade og læg 1 tsk. fyld på hver. Saml dejen om fyldet og læg bollerne, med lukningen nedad på en plade med bagepapir.
Lad dem efterhæve tildækket i ca. ½ time. Pensl bollerne og bag dem midt i ovnen. Lad bollerne køle af på en rist. Pynt evt. med glasur.
Bagetid: Ca. 10 min. ved 225°.